ΤεχνολογίαΤίτλοι Ειδήσεων

«Internet of Things»

Ο όρος «Internet of Things» ( ή αλλιώς Διαδίκτυο των Πραγμάτων) επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από τον επιχειρηματία Kevin Ashton. Ο Ashton , ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές του Auto-ID Center στο MIT, ήταν μέλος μιας ομάδας που ανακάλυψε τον τρόπο να συνδέσει τα αντικείμενα με το διαδίκτυο μέσω μιας ετικέτας RFID. Έχει δηλώσει ότι χρησιμοποίησε πρώτη φορά τη φράση «Internet of Things» σε μια παρουσίαση που έκανε το 1999 και ο όρος αυτός έχει κολλήσει από τότε.

Σε γενικές γραμμές το «Internet of Things» μιλά για έναν κόσμο όπου όλα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε πόσα πράγματα είναι συνδεδεμένα με το διαδίκτυο, και πόσα οικονομικά οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε από την ανάλυση των data streams. Οικιακές συσκευές, κινητά τηλέφωνα , κτήρια , αυτοκίνητα και πολλά ακόμη θα μπορούν να είναι συνδεδεμένα μεταξύ  τους και να επικοινωνούν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Forrester Research , το «Internet of Things» κατά την διάρκεια του 2018 θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα όμως με την ανάπτυξη του IoT,  θα αρχίσει να υπάρχει αυξημένη κίνηση των δεδομένων αλλά και ανάγκη για διαχείριση αυτής της κίνησης. Επίσης, το εύρος ζώνης, θα πρέπει να είναι επαρκές για να καλύπτει από έναν αισθητήρα τοποθετημένο στο ψυγείο μας για ενημέρωση εξάντλησης ενός προϊόντος , μέχρι και για πληροφορίες που θα παρέχουν τα αυτοκίνητα στους επιβάτες ή ακόμα και στους «οδηγούς» όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο.

Σε κάθε περίπτωση, το Internet of Things αναμένεται να παράγει ειδήσεις για τον κόσμο της τεχνολογίας μέσα στο 2018.

Συντάκτης άρθρου:

Σάκης Κατσένιος

Διαχειριστής πολυμέσων-Social Media

Δείτε περισσότερα

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Εκδότης-Διευθυντής ενημέρωσης Ο Μπαμπατσάνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 06/04/1987. Το 2005 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης ενώ, το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής, της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, το 2012 υπήρετησε την σρατιωτική του θητεία στην 16 ΕΜΑ (Επιλαρχία μέσων αρμάτων) στο Διδυμότειχο του Ν. Έβρου. Πρόσφατα, αναγορεύθηκε απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Δημοκρείτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιλέον, έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις το 2017, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος πολιτικού, αστυνομικού και οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Δήμου Νέστου. Έπειτα, από μερικούς μήνες ανέλαβε την αρχισυνταξία της ίδιας εφημερίδας. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της ένωσης συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων βορείου ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Close