ΟικονομίαΤίτλοι Ειδήσεων

Gene-To πρώτο ελληνικό κρυπτονόμισμα

Η εταιρία ParkGene δημιούργησε το πρώτο κρυπτονόμισμα το οποίο διατίθεται και στην αγορά πλέον. 1gene ισούται με 0,0082€. Η συγκεκριμένη εταιρία εδρεύει στην Σιγκαπούρη αλλά η ιδρυτική της ομάδα βρίσκεται στην Αθήνα. Επίσης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η υλοποίηση και του δικού της ICO (Initial Coin Offering) δηλαδή η αρχική δημόσια προσφορά των κρυπτονομισμάτων της, η οποία δείχνει να πηγαίνει καλά, αφού σύμφωνα με τις πωλήσεις της έχουν πουληθεί πάνω από 42.000.000 genes. Η εταιρία έχει στόχο να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα Genes για να εξελιχθεί και να προωθηθεί κι άλλο η εφαρμογή ParkGene.

To ερώτημα που τίθεται από όλους είναι το τι θα μπορούμε να αγοράσουμε με αυτό το Gene. Την απάντηση έρχεται να μας την δώσει ο επικεφαλής της εταιρίας Ηλίας Χατζής , όπου αναφέρεται στην μίσθωση θέσεων πάρκινγκ. Πιο αναλυτικά αναφέρει πως πρόκειται για το ανάλογο Airbnb των θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης προσθέτει ότι ένας απ’ τους κύριους στόχους είναι η διεμβόλιση της παγκόσμιας αγοράς στάθμευσης αυτοκινήτων η οποία ανέρχεται στα 100δις δολάρια ετησίως. Συμφώνα πάλι με τον κ.Χατζή καθένας που φεύγει για να εργαστεί απελευθερώνει μία θέση στάθμευσης, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει σε κάποιον που επισκέπτεται την περιοχή γύρω από το σπίτι του. Οι δύο αυτοί θα μπορούν να συναλλάσσονται μεταξύ τους, αποφέροντας στην ParkGene μια μικρή προμήθεια.

Το ρίσκο πίσω από τα κρυπτονομίσματα δηλαδή και του Gene, είναι η εμπορευματοποίηση αυτής της ιδέας. Αν αυξηθεί και έχουμε μια ευρέως εμπορευματοποίηση τότε η επένδυση αυτή θα πετύχει και θα έχουν κέρδος οι κάτοχοι Genes. Αν όμως αποτύχει τότε οι κάτοχοι θα χάσουν την επένδυση τους.

Υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του 2018 η εφαρμογή αυτή θα είναι διαθέσιμη σε 20 γλώσσες σε ολο το πλανήτη και ότι το 2019 θα έχει 15.000.000 χρήστες. Το 2023 υπολογίζεται να έχει έσοδα 35 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πολλά είναι πλέον τα κρυπτονομίσματα όπου βρίσκονται στην αγορά με τον αριθμό να αγγίζει τα 1.800. Όλα δείχνουν πως είναι το παρών και το μέλλον.

Συντάκτης άρθρου:

Σάκης Κατσένιος

Διαχειριστής πολυμέσων-Social Media

Δείτε περισσότερα

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Εκδότης-Διευθυντής ενημέρωσης Ο Μπαμπατσάνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 06/04/1987. Το 2005 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης ενώ, το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής, της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, το 2012 υπήρετησε την σρατιωτική του θητεία στην 16 ΕΜΑ (Επιλαρχία μέσων αρμάτων) στο Διδυμότειχο του Ν. Έβρου. Πρόσφατα, αναγορεύθηκε απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Δημοκρείτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιλέον, έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις το 2017, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος πολιτικού, αστυνομικού και οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Δήμου Νέστου. Έπειτα, από μερικούς μήνες ανέλαβε την αρχισυνταξία της ίδιας εφημερίδας. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της ένωσης συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων βορείου ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Close