ΟικονομίαΤίτλοι Ειδήσεων
Gene-To πρώτο ελληνικό κρυπτονόμισμα

Η εταιρία ParkGene δημιούργησε το πρώτο κρυπτονόμισμα το οποίο διατίθεται και στην αγορά πλέον. 1gene ισούται με 0,0082€. Η συγκεκριμένη εταιρία εδρεύει στην Σιγκαπούρη αλλά η ιδρυτική της ομάδα βρίσκεται στην Αθήνα. Επίσης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η υλοποίηση και του δικού της ICO (Initial Coin Offering) δηλαδή η αρχική δημόσια προσφορά των κρυπτονομισμάτων της, η οποία δείχνει να πηγαίνει καλά, αφού σύμφωνα με τις πωλήσεις της έχουν πουληθεί πάνω από 42.000.000 genes. Η εταιρία έχει στόχο να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα Genes για να εξελιχθεί και να προωθηθεί κι άλλο η εφαρμογή ParkGene.
To ερώτημα που τίθεται από όλους είναι το τι θα μπορούμε να αγοράσουμε με αυτό το Gene. Την απάντηση έρχεται να μας την δώσει ο επικεφαλής της εταιρίας Ηλίας Χατζής , όπου αναφέρεται στην μίσθωση θέσεων πάρκινγκ. Πιο αναλυτικά αναφέρει πως πρόκειται για το ανάλογο Airbnb των θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης προσθέτει ότι ένας απ’ τους κύριους στόχους είναι η διεμβόλιση της παγκόσμιας αγοράς στάθμευσης αυτοκινήτων η οποία ανέρχεται στα 100δις δολάρια ετησίως. Συμφώνα πάλι με τον κ.Χατζή καθένας που φεύγει για να εργαστεί απελευθερώνει μία θέση στάθμευσης, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει σε κάποιον που επισκέπτεται την περιοχή γύρω από το σπίτι του. Οι δύο αυτοί θα μπορούν να συναλλάσσονται μεταξύ τους, αποφέροντας στην ParkGene μια μικρή προμήθεια.
Το ρίσκο πίσω από τα κρυπτονομίσματα δηλαδή και του Gene, είναι η εμπορευματοποίηση αυτής της ιδέας. Αν αυξηθεί και έχουμε μια ευρέως εμπορευματοποίηση τότε η επένδυση αυτή θα πετύχει και θα έχουν κέρδος οι κάτοχοι Genes. Αν όμως αποτύχει τότε οι κάτοχοι θα χάσουν την επένδυση τους.
Υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του 2018 η εφαρμογή αυτή θα είναι διαθέσιμη σε 20 γλώσσες σε ολο το πλανήτη και ότι το 2019 θα έχει 15.000.000 χρήστες. Το 2023 υπολογίζεται να έχει έσοδα 35 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Πολλά είναι πλέον τα κρυπτονομίσματα όπου βρίσκονται στην αγορά με τον αριθμό να αγγίζει τα 1.800. Όλα δείχνουν πως είναι το παρών και το μέλλον.
Συντάκτης άρθρου:
Σάκης Κατσένιος
Διαχειριστής πολυμέσων-Social Media