ΠολιτικήΤίτλοι Ειδήσεων

Δημιουργία Δημοτικής εθελοντικής ομάδας προστασίας του πολίτη

       ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Δήμαρχος Νέστου  και η πολιτική εκπρόσωπος στο ΕΔΔΥΠΠΥ σας καλούμε να παρευρεθείτε σε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «Δημιουργία Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας του Πολίτη».

Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων «ΕΔΟΚ» προτίθεται να δημιουργήσει Δημοτική Εθελοντική Ομάδα Προστασίας του Πολίτη.

Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δοκιμάζεται, η συμβολή των εκπαιδευμένων  δημοτών εθελοντών, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με σκοπό την περαιτέρω βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αντιμετώπιση καταστροφών, όπου υπάρχει πιθανότητα τραυματισμών.

Ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες οι ομάδες μπορούν να έχουν μια ή περισσότερες ειδικότητες.

Σε μία εθελοντική διασωστική ομάδα μπορούν να δημιουργηθούν οι εξής ειδικότητες:

Α΄ Βοηθειών

Ορεινής διάσωσης

Αστικής διάσωσης (τροχαίο-σεισμός)

Διάσωση από υγρό στοιχείο (θάλασσα-ποτάμι-λίμνη)

Πυρόσβεση

Η υλοποίηση της ως άνω προσπάθειας προϋποθέτει την συνδρομή εθελοντών οι οποίοι καλούνται να συμβάλουν με την ενεργό συμμετοχή τους στο εγχείρημα του Δήμου.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ                                    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

 

ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                           ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑ

Δείτε περισσότερα

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Εκδότης-Διευθυντής ενημέρωσης Ο Μπαμπατσάνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 06/04/1987. Το 2005 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης ενώ, το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής, της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, το 2012 υπήρετησε την σρατιωτική του θητεία στην 16 ΕΜΑ (Επιλαρχία μέσων αρμάτων) στο Διδυμότειχο του Ν. Έβρου. Πρόσφατα, αναγορεύθηκε απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Δημοκρείτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιλέον, έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις το 2017, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος πολιτικού, αστυνομικού και οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Δήμου Νέστου. Έπειτα, από μερικούς μήνες ανέλαβε την αρχισυνταξία της ίδιας εφημερίδας. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της ένωσης συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων βορείου ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Close