ΠολιτικήΤίτλοι Ειδήσεων

Σμαραγδός Κρεμύδας: «Χωρίς καμία πρόβλεψη για τα ΑμεΑ το νέο Κ.Ο.Τ. της ΔΕΗ και άλλων παρόχων»

Επιστολή διαμαρτυρίας

Ο κ. Σμαραγδός Κρεμύδας σε επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προς την Δ.Ε.Η. αναφέρει:

Κομοτηνή , 22/1/2018

Προς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΕΗ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ Εμμανουήλ

Κοιν: ΕΣΑμεΑ

ΘΕΜΑ : « Καμία μέριμνα για τα Ατομα με Αναπηρία για την χορήγηση του Κ.Ο.Τ της ΔΕΗ»

Κύριε υπουργέ,

Aπευθυνόμαστε σε εσάς, για ένα θέμα που έπεσε στην αντίληψη μας και αφορά το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ (Κ.Ο.Τ.).
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις που αφορούν το Κ.Ο.Τ. οι προϋποθέσεις χορήγησης του αλλάζουν. Δικαιούχοι πλέον θα είναι, (α) οι αποδέκτες του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) με εισοδηματικό κριτήριο δικαιούχου κάτω των 1200 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από ένα άτομο, 1800 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από δύο άτομα, 2100 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από τρία άτομα, 2400 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από τέσσερα άτομα, 2700 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από πέντε άτομο και 3000 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από έξι άτομο, οι οποίοι θα έχουν έκπτωση 70% του τιμολογίου της ΔΕΗ. Επιπλέον, (β) δικαιούχοι θα είναι οι αποδέκτες του κοινωνικού μερίσματος, με εισοδηματικά κριτήρια για μονοπρόσωπα νοικοκυριά τα 9.000 ευρώ ετησίως, τα 13.500 ευρώ για νοικοκυριά αποτελούμενα από δυο μέλη, 15.750 ευρώ για νοικοκυριά αποτελούμενα από τρία μέλη.
Διαπιστώνουμε λοιπόν από τα παραπάνω, ότι πρόβλεψη ξεκάθαρη για τα άτομα με αναπηρία δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει πρόβλεψη και για άτομα με αναπηρία που εξαρτώνται από μηχανική υποστήριξη π.χ. αναπνευστική υποστήριξη, περιτοναϊκή κάθαρση κ.α.. 
Όπως γνωρίζετε τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, παραπληγία, τετραπληγία, σκλήρυνση, μυοπάθειες, τυφλότητα, εγκεφαλικά, κατάκοιτοι χρειάζονται περισσότερη θέρμανση καθώς και την ύπαρξη ενός υποστηρικτικού πλαισίου, που θα καλύπτει τις ανάγκες τους, όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. 
Αντίθετα με ότι αναφέρουμε παραπάνω, όχι μόνο δεν εντάσσονται, όλα τα άτομα με αναπηρία στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά τα εισοδήματα τους προσμετρούνται στα εισοδήματα των μελών της οικογένειας που τους φιλοξενεί. 
Διερωτόμαστε λοιπόν, αν αυτή η ρύθμιση έγινε μετά από διαβούλευση ή εκδόθηκε αυθαίρετα, αγνοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, χάνοντας μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους ,το τελευταίο χρονικό διάστημα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσετε εκ νέου τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κ.Ο.Τ. ώστε να γίνεται ευδιάκριτη η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες τους.

Με Εκτίμηση,

Για το ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

 

Συντάκτης άρθρου:

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Διευθυντής ενημέρωσης

Δείτε περισσότερα

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Εκδότης-Διευθυντής ενημέρωσης Ο Μπαμπατσάνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 06/04/1987. Το 2005 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης ενώ, το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής, της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, το 2012 υπήρετησε την σρατιωτική του θητεία στην 16 ΕΜΑ (Επιλαρχία μέσων αρμάτων) στο Διδυμότειχο του Ν. Έβρου. Πρόσφατα, αναγορεύθηκε απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Δημοκρείτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιλέον, έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις το 2017, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος πολιτικού, αστυνομικού και οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Δήμου Νέστου. Έπειτα, από μερικούς μήνες ανέλαβε την αρχισυνταξία της ίδιας εφημερίδας. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της ένωσης συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων βορείου ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Close