ΟικονομίαΤίτλοι Ειδήσεων

Νέα φορολογικά μέτρα για τους Έλληνες «Affiliates»

Με τον όρο Affiliate Μarketing, για όσους δεν γνωρίζουν, περιγράφουμε την σχέση ανάμεσα στον Διαφημιζόμενο (Merchant ή Advertiser) και στον Affiliate (ή Publisher), κατά την οποία ο δεύτερος προωθεί επισκέπτες στην ιστοσελίδα του πρώτου και πληρώνεται μόνο εφόσον οι επισκέπτες αυτοί πραγματοποιήσουν μία προσυμφωνημένη ενέργεια (τις περισσότερες φορές η ενέργεια αυτή είναι η πραγματοποίηση μιας αγοράς).

Σύμφωνα με την πρόσφατη ρύθμιση που κατατέθηκε για την καταβολή ασφαλιστικὡν  εισφορών στον ΕΦΚΑ, προβλέπεται ότι για όσους αμείβονται με «τίτλο κτήσης υπηρεσιών», θα πρέπει να καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ για κύρια σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη.

Ισχύει για τους affiliates που ανήκουν στην κατηγορία «Φυσικό πρόσωπο – Ιδιώτης»;

Πότε θα τεθεί σε ισχύ;

Το μέτρο ισχύει για παραστατικά που θα εκδοθούν με ημερομηνία 01/01/2018 και μετά.

Για κάθε πληρωμή, σύμφωνα με το νέο μέτρο για παραστατικά που θα εκδοθούν με ημερομηνία 01/01/2018 και μετά, θα υπάρχει παρακράτηση φόρου 20%, χαρτοσήμου 3,6% και ασφαλιστικών εισφορών 26,95%. Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, όπως αυτή προκύπτει μετά την παρακράτηση φόρου και χαρτοσήμου. Για παράδειγμα, σε μια πληρωμή 100€ θα γίνει παρακράτηση φόρου και χαρτοσήμου 23,6€ και από τα υπόλοιπα 76,4€ θα παρακρατήσουν 20,59€ για ασφαλιστικές εισφορές. Ως εκ τούτου, το τελικό ποσό προς πληρωμή, θα είναι 55,81€.

Για μια ακόμα φορά το ελληνικό φορολογικό σύστημα ισοπεδώνει μια ειδική παγκοσμίως γνωστή κατηγορία marketing με αποτέλεσμα να βλάψει οικονομικά και τους Έλληνες «Affiliates» αλλά και τις συνεργαζόμενες εταιρίες.

Συντάκτης άρθρου:

Σάκης Κατσένιος

Διαχειριστής πολυμέσων-Social Media

 

 

Δείτε περισσότερα

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Εκδότης-Διευθυντής ενημέρωσης Ο Μπαμπατσάνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 06/04/1987. Το 2005 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης ενώ, το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής, της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, το 2012 υπήρετησε την σρατιωτική του θητεία στην 16 ΕΜΑ (Επιλαρχία μέσων αρμάτων) στο Διδυμότειχο του Ν. Έβρου. Πρόσφατα, αναγορεύθηκε απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Δημοκρείτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιλέον, έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις το 2017, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος πολιτικού, αστυνομικού και οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Δήμου Νέστου. Έπειτα, από μερικούς μήνες ανέλαβε την αρχισυνταξία της ίδιας εφημερίδας. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της ένωσης συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων βορείου ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Close