ΤεχνολογίαΤίτλοι Ειδήσεων

Κέντρα εκπαίδευσης από το Facebook

Η μεγάλη εταιρία που σχεδόν πλέον όλοι μας γνωρίζουμε, θα εγκαινιάσει  3 κέντρα όπου θα γίνεται εκπαίδευση σε ανθρώπους ώστε να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Αυτά τα νέα κέντρα, σύμφωνα με διάφορες πηγές, θα είναι στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Πολωνία, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Τέτοια κέντρα το Facebook έχει και στην Βραζιλία αλλά και στην Νιγηρία. Στόχος τους είναι να μπορέσουν να εκπαιδευτούν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ως το 2020.

Η Σέριλ Σάντμπεργκ, διευθυντικό στέλεχος του Facebook ανέφερε: «Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι η ψηφιακή επανάσταση αφήνει πίσω της τους ανθρώπους και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι επενδύουμε στις ψηφιακές δεξιότητες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να συμμετάσχουν πλήρως στην ψηφιακή οικονομία. Οπωσδήποτε θέλουμε να δουν οι άνθρωποι ότι επενδύουμε τοπικά, ότι επενδύουμε στην τεχνολογία, ότι επενδύουμε στους ανθρώπους».

Η συγκεκριμένη εταιρία δέχεται σε καθημερινή βάση πολλές κατηγορίες σχετικά με την ψηφιακή εποχή και τον τρόπο με την οποία την χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή. Για παράδειγμα η παραβίαση της ιδιωτικότητας , τα «ψευδή νέα» (fake news ) που συχνά μπορεί να διαβάσει κανείς στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook.

Ωστόσο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα κέντρα αποσκοπούν στην εκπαίδευση όλων των ανθρώπων ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις αλλαγές που φέρνει η ψηφιακή εποχή.

Συντάκτης άρθρου:

Σάκης Κατσένιος

Διαχειριστής πολυμέσων-Social Media

Δείτε περισσότερα

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Εκδότης-Διευθυντής ενημέρωσης Ο Μπαμπατσάνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 06/04/1987. Το 2005 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης ενώ, το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής, της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, το 2012 υπήρετησε την σρατιωτική του θητεία στην 16 ΕΜΑ (Επιλαρχία μέσων αρμάτων) στο Διδυμότειχο του Ν. Έβρου. Πρόσφατα, αναγορεύθηκε απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Δημοκρείτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιλέον, έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις το 2017, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος πολιτικού, αστυνομικού και οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Δήμου Νέστου. Έπειτα, από μερικούς μήνες ανέλαβε την αρχισυνταξία της ίδιας εφημερίδας. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της ένωσης συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων βορείου ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Close