ΤεχνολογίαΤίτλοι Ειδήσεων

Ειδικοί βυθιζόμενοι κάδοι και στην Καβάλα

Σε έναν απ’ τους πιο τουριστικούς προορισμούς του δήμου Καβάλας και ειδικότερα στη χερσόνησο της Παναγίας, η οποία βρίσκεται στη παλιά πόλη της Καβάλας, οι παλιοί κάδοι απορριμμάτων αντικαταστάθηκαν από σύγχρονους βυθιζόμενους, με σκοπό την αναβάθμιση του τόπου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, κ. Ανέστη Τσουρουκίδη θα αντικατασταθούν όλοι οι κάδοι που υπάρχουν στο λιθόστρωτο δρόμο της Θεοδώρου Πουλίδου που οδηγεί στον φάρο.

Οι νέοι αυτοί κάδοι είναι μεταλλικοί και τοποθετημένοι πάνω σε μια μεταλλική πλάκα που βυθίζεται κάτω από το πεζοδρόμιο. Το πέταμα των σκουπιδιών θα είναι πιο εύκολο, αφού θα μπορείς να τους ανοίξεις με το πάτημα ενός εμβόλου που υπάρχει στο έδαφος κι όχι με τα χέρια. Θα υπάρχουν δύο κάδοι, ο ένας θα δέχεται συμβατικά απορρίμματα ενώ ο άλλος τα ανακυκλώσιμα. Θα υπάρχει επίσης και ειδικός μηχανισμός, όπου με την χρήση του, θα μπορούν οι υπάλληλοι καθαριότητας να τους αδειάζουν στα απορριματοφόρα.

Είναι μια ωραία προσπάθεια που γίνεται με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης ενώ η συλλογή τους σε αυτά τα διακριτικά σημεία θα μειώσει τις δυσάρεστες οσμές. Δημιουργούν επίσης, και μια καλύτερη αισθητική εικόνα της πόλης.

Βέβαια, κάτι τέτοιο είχαμε δει και στην Κομοτηνή. Δυστυχώς, μετά από καιρό οι κάδοι ήταν χαλασμένοι και οι σακούλες σκουπιδιών βρίσκονταν πεταμένες εκτός.
Ας ελπίσουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο στην Παναγία της παλιάς πόλης της Καβάλας και να εκμεταλλευτούν οι κάτοικοι και οι τουρίστες εκεί, αυτήν την τεχνολογία.

Συντάκτης άρθρου:

Σάκης Κατσένιος

Διαχειριστής πολυμέσων-Social Media

Δείτε περισσότερα

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Εκδότης-Διευθυντής ενημέρωσης Ο Μπαμπατσάνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 06/04/1987. Το 2005 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης ενώ, το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής, της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, το 2012 υπήρετησε την σρατιωτική του θητεία στην 16 ΕΜΑ (Επιλαρχία μέσων αρμάτων) στο Διδυμότειχο του Ν. Έβρου. Πρόσφατα, αναγορεύθηκε απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Δημοκρείτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιλέον, έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις το 2017, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος πολιτικού, αστυνομικού και οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Δήμου Νέστου. Έπειτα, από μερικούς μήνες ανέλαβε την αρχισυνταξία της ίδιας εφημερίδας. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της ένωσης συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων βορείου ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Close