ΤεχνολογίαΤίτλοι Ειδήσεων

Εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες Αττικής

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνουν την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε αστικά λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ.

Η όλη διαδικασία θα χρηματοδοτηθεί  από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014-2020.Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 900.000 ευρώ και περίπου 2030 οχήματα θα έχουν αποκτήσει αυτήν την τεχνολογία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες. Η χρήση του δικτύου Wi-Fi θα είναι δωρεάν για τους επιβάτες.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ η κίνηση των επιβατών στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής άγγιξε κοντά τις 365.000.000 μετακινήσεις το 2015 οπότε λογικό είναι η χρήση του διαδικτύου να είναι απαραίτητη. Ας ελπίσουμε να δούμε κάτι τέτοιο και στους υπόλοιπους δήμους της χώρας μας.

 

Συντάκτης άρθρου:

Σάκης Κατσένιος

Διαχειριστής πολυμέσων-Social Media

Δείτε περισσότερα

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Εκδότης-Διευθυντής ενημέρωσης Ο Μπαμπατσάνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 06/04/1987. Το 2005 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης ενώ, το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής, της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, το 2012 υπήρετησε την σρατιωτική του θητεία στην 16 ΕΜΑ (Επιλαρχία μέσων αρμάτων) στο Διδυμότειχο του Ν. Έβρου. Πρόσφατα, αναγορεύθηκε απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Δημοκρείτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιλέον, έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις το 2017, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος πολιτικού, αστυνομικού και οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Δήμου Νέστου. Έπειτα, από μερικούς μήνες ανέλαβε την αρχισυνταξία της ίδιας εφημερίδας. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της ένωσης συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων βορείου ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Close