ΠολιτικήΤίτλοι Ειδήσεων

Δελτίο Τύπου Δημοτικής Αρχής

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Καθημερινές και σε εντατικούς ρυθμούς είναι οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Νέστου για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Νέστου, τις προηγούμενες ημέρες. Με την συνδρομή του στρατού, ο οποίος στάθηκε αρωγός όλες αυτές τις κρίσιμες ημέρες, μηχάνημά του επιχειρούσε στην διάνοιξη των αγροτικών δρόμων της Αβραμηλιάς, του Διαλεκτού, του Γέροντα και του Νέου Ξεριά. Άλλο μηχάνημα του στρατού συνέβαλε ακόμη στη διάνοιξη του καναλιού περιμετρικά του Προαστίου.  Ο Δήμος Νέστου μίσθωσε μηχανήματα από ιδιώτες που επιχειρούσαν για την αποκατάσταση των δρόμων στην Ζαρκαδιά, για τη διάνοιξη του καναλιού παράλληλα του κεντρικού δρόμου προς Κεραμωτή (από Νέα Καρυά έως το Χαϊδευτό) και στον καθαρισμό των καναλιών στην περιοχή της Πετροπηγής.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε το Δήμο Νέστου στα τέλη του Ιούνη άφησε πίσω της πληγές και ζημιές τεράστιου ύψους για πολλούς συμπολίτες μας. Η κινητοποίηση του Δήμου Νέστου προκειμένου αυτές να αποκατασταθούν αλλά κυρίως να αποζημιωθούν ήταν άμεση. Κατά συνέπεια:

  • Ορίσθηκε  άμεσα Επιτροπή Εκτίμησης ζημιών, στα σπίτια που επλήγησαν από την θεομηνία, η οποία απαρτίζεται από έναν αιρετό ( κ. Τουμπεκτσής-Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα), από έναν Μηχανικό του Δήμου και έναν υπάλληλο της Πρόνοιας, όπου από την Δευτέρα 2 Ιουλίου ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους από  το Χρυσοχώρι καθώς εκεί υπήρξαν οι σοβαρότερες ζημιές από τις βροχοπτώσεις.
  • Από την Δευτέρα 2 Ιουλίου και  από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθημερινά, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ειδική επιτροπή  παραλαμβάνει τις αιτήσεις των συμπολιτών μας οι οποίοι δηλώνουν καταστροφές σε οικοσυσκευές και επαγγελματικούς  χώρους. (Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 70 αιτήσεις.)
  • Ορίστηκε ακόμη επιτροπή από ανταποκριτές του ΕΛΓΑ-υπαλλήλους του Δήμου, για τη Χρυσούπολη  η κα. Μαραγκού, την Κεραμωτή ο κ. Λάδιος και τη Λεκάνη ο κ. Ζώτος,  οι οποίοι παραλαμβάνουν τις δηλώσεις  μέχρι τις 13 Ιουλίου, των αγροτών των οποίων οι αγροτικές καλλιέργειες έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές. (Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 400 δηλώσεις στη Χρυσούπολη, 200 στην Κεραμωτή και 10 στη Λεκάνη)

Συμπαράσταση του Δήμου Νέστου σε πληγέντες και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι της Χρυσούπολης επισκέφθηκε τα σπίτια που επλήγησαν από την θεομηνία στο Χρυσοχώρι και τη Νέα Καρυά ενώ  το αντίστοιχο πρόγραμμα του Ορεινού επισκέφθηκε τις Πηγές προκειμένου να συνδράμουν στη στήριξη των συμπολιτών μας αλλά και εκπλήρωση των όποιων αναγκών τους.

Οι επιστήμονες του Κέντρου Κοινότητας Χρυσούπολης, με την διαμεσολαβήτρια του Κέντρου επισκέφθηκαν τους ΡΟΜΑ  Χρυσοχωρίου, των Πηγών και της Νέας Καρυάς προκειμένου να συμβάλλουν στις προκληθείσες  ζημιές των σπιτιών τους.

Συνεχής η επαγρύπνηση του Δήμου Νέστου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας

 Η ΔΕΥΑΝ προχώρησε σε διπλό  έλεγχο (28/6/2018 & 2/7/2018)  με επιστήμονες εξειδικευμένου ιδιωτικού εργαστηρίου ανάλυσης της ποιότητας του νερού προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία των συμπολιτών μας.

 Παράλληλα, ο Δήμος Νέστου, απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια για την ενίσχυση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών καθώς και ένα έγγραφο στο Νομίατρο Καβάλας για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν από τον Δήμο Νέστου προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία των συμπολιτών μας.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΜΕ  ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέστου με νέες  ασφαλτοστρώσεις των  δρόμων στην Κεραμωτή και συγκεκριμένα των σημείων που εγκατέλειψε η INTRACAT. Το κόστος των παρεμβάσεων καλύπτεται από δημοτικά έσοδα (Συνολικά φέτος το ποσό ξεπέρασε τις 30.000€)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΕΒ: «ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟ»

Επιστολές σε υψηλούς τόνους απέστειλε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ύστερα από την τελευταία θεομηνία που έπληξε το Δήμο Νέστου, προς τους ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου κάνοντάς τους έκκληση  να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα σε συντήρηση και αποκατάσταση των καναλιών της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να αποφευχθούν και να επαναληφθούν  οι πρόσφατες καταστροφές.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Ύστερα από αλλεπάλληλες ενέργειες και οχλήσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων στην Κεραμωτή. Ο Δήμος Νέστου κοινοποίησε το ΦΕΚ  στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στον ΟΛΚ προκειμένου να προβούν στις δικές τους ενέργειες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί θετική έκβαση στο θέμα που ταλανίζει εδώ και καιρό κυρίως την περιοχή της Κεραμωτής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προέβη στην αποστολή ευχαριστήριων επιστολών προς τις  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όμορων Δήμων και Νομών,  το Δ’ Σώμα Στρατού,  την εταιρεία TAP και  τον Δήμαρχο του Ζλάτογκραντ για την άμεση ανταπόκριση  στήριξης και  βοήθειας που επέδειξαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πρωτοφανή για το Δήμο Νέστου πλημμυρικά φαινόμενα που τον έπληξαν το τελευταίο διάστημα.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 6 Ιουλίου, απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών για  την αναστολή οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες καθώς και  προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη για οικονομική ενίσχυση του Δήμου προκειμένου να αποκατασταθούν  οι αγροτικοί δρόμοι και το αρδευτικό δίκτυο τα οποία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Ανάλογη επιστολή για οικονομική ενίσχυση απέστειλε ακόμη και προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Νέστου.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 4ης ΙΟΥΛΙΟΥ

Το σώμα του  Δημοτικού  Συμβουλίου συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 4 Ιουλίου, με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Τη νομιμοποίηση των δαπανών που έχει κάνει ο Δήμος μέχρι σήμερα λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί, οι οποίες ξεπερνούν μέχρι σήμερα τις 120.000€.
  • Την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσιμης  κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα (30 άτομα: Εργάτες, Υδραυλικοί, Οικοδόμοι, Ηλεκτρολόγοι)

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στα εκτός ημερησίας θέματα για την αδιαφορία των κυρίων Μιχαηλίδη και Αμπεριάδη οι οποίοι  δεν επικοινώνησαν ποτέ μαζί του για να ενδιαφερθούν για την κατάσταση του Δήμου γιατί όπως αναφέρουν δεν εκλήθησαν ποτέ από τον Δήμαρχο Νέστου. « Ήταν απομονωμένος στο σπίτι του χωρίς πρόσβαση» όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ο Δήμαρχος Νέστου άσκησε εναντίον τους δριμεία  κριτική για την αδικαιολόγητη στάση που κράτησαν αναφέροντας πως ήταν ηχηρά απόντες  χωρίς καμία δικαιολογία.

Επισημαίνεται ακόμη, ως απάντηση στα ανυπόστατα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν ύστερα από το τελευταίο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής για απόδοση ευθυνών σε άλλους πως μάλλον δεν γίνεται σωστή ανάγνωση του δελτίου διότι το δελτίο έλεγε καθαρά για την αδιαφορία συγκεκριμένων φορέων στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών του Δήμου και όχι για τη συμμετοχή σε ευθύνες.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Συνάντηση είχαν στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές Θεοφάνης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, προκειμένου να συζητήσουν  για τις καταστροφές των αγροτικών καλλιεργειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, ενώ υπήρξε  και αίτημα του Δημάρχου για την άμεση ενίσχυση και αποζημίωσή τους. Υπήρξε πρόταση του Δημάρχου προκειμένου οι εν λόγω αγρότες να μην πληρώσουν φόρους και ΕΦΚΑ για την συγκεκριμένη χρονιά.

Λίγο αργότερα υπήρξε σύσκεψη για το ίδιο θέμα στα γραφεία της ΕΑΣ Χρυσούπολης, παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ. Στη σύσκεψη παρέστησαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας, ο  Δήμαρχος Νέστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Νέστου στο γραφείο του, με εκπροσώπους των  Συλλόγων Χρυσούπολης προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα πραγματοποίησης ή μη των εκδηλώσεων των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ έναντι της Πλατείας Παπανδρέου ύστερα από τις καταστροφές που έπληξαν το Δήμο Νέστου. Ομόφωνα όλοι οι Σύλλογοι ζήτησαν από τον Δήμαρχο να πραγματοποιηθούν.  

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TAP ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Σύσκεψη με εκπροσώπους της εταιρείας TAP είχε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν για το έργο που έχουν δεσμευτεί να εκτελέσουν  μέσω του προγράμματος «Κοινωνική Διακυβέρνηση».

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Παραμονή της εορτής της Αγίας Κυριακής, Παρασκευή 6 Ιουλίου,  πραγματοποιήθηκε εσπερινός, στον ομώνυμο ιερό εξωκκλήσι  της Κεραμωτής. Ακολούθησε με κάθε επισημότητα περιφορά της εικόνας υπό την  συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Παρέστησαν  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης, ο Πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Ιωσηφίδης και ο πρώην Υπουργός κ. Καλατζής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με μουσικό συγκρότημα, την Κυριακή 8 Ιουλίου, για την αποπεράτωση του ναού. Πλήθος κόσμου παρέστη στο γλέντι μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σαββαϊδης, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Τουμπεκτσής, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης και η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη. Ο Δήμος Νέστου στήριξε οικονομικά την εκδήλωση με την ηχητική κάλυψη.

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε περισσότερα

Μπαμπατσάνης Γεώργιος

Εκδότης-Διευθυντής ενημέρωσης Ο Μπαμπατσάνης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 06/04/1987. Το 2005 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης ενώ, το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής, της σχολής θετικών επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, το 2012 υπήρετησε την σρατιωτική του θητεία στην 16 ΕΜΑ (Επιλαρχία μέσων αρμάτων) στο Διδυμότειχο του Ν. Έβρου. Πρόσφατα, αναγορεύθηκε απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Δημοκρείτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιλέον, έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις το 2017, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος πολιτικού, αστυνομικού και οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ του Δήμου Νέστου. Έπειτα, από μερικούς μήνες ανέλαβε την αρχισυνταξία της ίδιας εφημερίδας. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της ένωσης συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων βορείου ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Close